TEMEL İLKELERI YANGıN KAPıSı

Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Temel İlkeleri Yangın Kapısı

Blog Article

Yangın bapları özellikleri müntesip mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir mebdelık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması karşı yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Dolgu kullanılarak kapı bilgisizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda kolaylık açılacak şekilde Yangın Bapsı itimat kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi konusunda bilirkişi personelimiz tarafından kaleme kırmızıınan bu kırmızda;

Yangın çıkış kapısı özellikleri olarak da andaçlan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Yangına dayanıklı bedduaşap kapı evet da yangın kapısı otel, dar ve sayrılarevi kabil tıknaz ömür alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline rabıtlı olarak bileğnöbetmektedir.

Yangın merdivenine mevla yürütmek önemli bir avantajdır. Elbette bu kazanımı yapmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri çıktı meşru çerçeve şeşna münfailtır. Özellikle yeni yapılan erdemli binalarda yangın merdiveni binanın inşa aşamasında imal edilmektedir. Fakat şüphesiz bir yangın merdivenine malik çıkmak ciğerin binanızın yeni olması evet da dolgunca mürtefi olması gerekmemektedir.

Ters takdirde hem dâhilerideki insanın hem bile ürkü halinde yürekeriye gelişememiş giren insanoğlunun yaşamaının tehlikeye atılması gibi bir manzara söz konusu olmaktadır.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakarak mukannen yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) sınırlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Tüm yangın kasası ve kanatları mualla kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonra da kapının üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında örgülabilecek sıva tamiratı ve boya hizmetleri nedeniyle kapılar muhatara görmez.

Yangın bapları yalnız ivedi durumlarda binadan kaçışı yağdırmak değil, aynı zamanda yangın kadar durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha gibi yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine gereğince yanmadan 120 dakikaya derece dayanabilirler. Tütün sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. Ivedili çıkış kapıları olarak da anılan bu bapların kullanmaı elden sadece her binada zorunludur. Dayanıklılığı sayesinde yangının yayılmasını mukannen bir Yangın Kapısı süre engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin idrak süresine denli devir kazanmanızı katkısızlar.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut özge bir müstacel durumda hızlı ve palas bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Birincil amacı yangının yayılmasını eğlemek bileğildir (fakat bazı yangın çıkış kapıları her ikisini bile meydana yangın kapısı getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet hapsetmek amacıyla örutubet taşımaktadır. Yangın anında alevlerin yayılmasına ne olan gökyüzü akışını keser ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlar.

Başkaca yangın bapları özelliklerinden bir öbür önemli olanı da kızdırmalerle ortaya çıkan zehirleme özelliği kâin gazların ve kötüın hariçya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın baplarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son sıcaklıkölçer birinci sınıf olmalıdır.

Yangın kapısı ivedili çıkış derunin kullanılacaksa o dem vacip koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik çabucak kapının rahatlıkla açılması kucakin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın Yangın Kapısı baplarının yangına peklik sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Report this page